Kenmerken en etiketten

Kenmerking

Bij het vervoer van gevaarlijke stoffen in verpakkingen, boven de vrijstelling van de 1000 punten, dienen op de voor- en achterkant van het voertuig blanco oranje borden te worden aangebracht. Het bord en de bevestiging daarvan dient tegen een 15 minuten durende brand te kunnen. Het bord dient in de basis een afmeting te hebben van 40 cm breed en 30 cm hoog. Enkel als de grootte en/of de grilligheid van het voertuig dat niet toelaat mag het bord worden verkleind, bijvoorbeeld aan de voorkant van een bestelbus of bakwagen.

Etikettering

Alleen bij het vervoer van stoffen van de klasse 1 of 7 in verpakkingen dienen ook etiketten te worden aangebracht. Deze, grote, etiketten dienen in de afmetingen 25*25 cm op de achterzijde en beide lengtezijden op het voertuig te worden aangebracht. Als de grootte en/of de grilligheid van het voertuig dat niet toelaat mogen de etiketten worden verkleind naar de afmetingen voor verpakkingen, namelijk 10*10 cm.

Bij het plaatsen van verpakkingen in een stukgoedcontainer, ongeacht of deze over zee gaat, dienen de etiketten op de verpakkingen aan 4 zijden, in de afmeting 25*25 cm, op de container te worden geplaatst.

n.b. Bij het gebruik van de vrijstellingen voor verpakkingen, zoals de 1000 punten en LQ gelden de bovenstaande eisen niet!

Scroll naar boven