Instructeur e-learning gevaarlijke stoffen

Instructeur e-learning bewustwordingstrainingen gevaarlijke stoffen.

Mijn doel?! Veilig vervoer en opslag van gevaarlijke stoffen!

Dangerous Goods-Awareness is onderdeel van Van Rossum Safety Consultancy. Onder de vlag van Van Rossum Safety Consultancy ondersteun ik sinds 2019 diverse bedrijven als veiligheidsadviseur voor het vervoer van gevaarlijk stoffen (ADR, RID, ADN), als instructeur voor bewustwordingstrainingen omtrent het vervoer en de opslag van gevaarlijke stoffen en als docent voor chauffeurs die hun ADR-diploma willen halen.

Voordat ik begon als adviseur/trainer heb ik als inspecteur bij de Inspectie Leefomgeving en Transport gewerkt. Hier heb ik veel kennis omtrent het vervoer van gevaarlijke stoffen opgedaan. Ik merkte echter dat ik het steeds leuker begon te vinden om bedrijven te helpen om aan de regelgeving te voldoen, in plaats van enkel te benoemen of een situatie wel of niet aan de regelgeving voldeed.

Mijn werk is leuk, maar ik vind het ook belangrijk dat ik hiermee bijdraag aan het veilig werken met gevaarlijke stoffen. Niemand zou namelijk door zijn werk ziek of gewond moeten raken.

Instructeur e-learning bewustwordingstrainingen gevaarlijke stoffen

Waarom ben ik ook e-learning trainingen over gevaarlijke stoffen gaan ontwikkelen?

Fysieke trainingen hebben het voordeel dat er maatwerk kan worden geleverd. Een training kan exact worden gemaakt op basis van de situatie van de klant. Daarnaast is er interactie met een groep. Een fysieke training is echter aan bepaalde kosten gebonden en het bereik van de training is enkel de groep die je traint. Daarnaast is een fysieke training niet geschikt voor één of enkele deelnemers per keer.

De ontwikkelingen hebben gelukkig niet stil gestaan en e-learning biedt tegenwoordig dan ook een goed alternatief. Een belangrijk argument voor e-learning is dat een training op elk gewenste plek en tijd kan worden gevolgd. Middels DG-awareness kan ik als instructeur met hoogwaardige, gerichte, e-learning trainingen over gevaarlijke stoffen en verschillende leermethoden dan ook veel meer mensen bereiken!

Stan van Rossum

Scroll naar boven